lørdag 30. april 2011

Lørdag i Little Norway

Et vanlig syn over alt: Folk som brenner søppel og rusk.
Vi deltar også i røykleggingen av byen!

Det har vært en stille lørdag i "Little Norway", gatestubben som vi regjerer i. Ingen gjester i gjestehuset for øyeblikket, det er rent stusselig å låse opp til lørdagsklubben. Ingen colabokser som flyter, ingen iPader eller laptop'er å berge unna før ungene inntar dagligstua.

Så fort klokka bikket ti ble det imidlertid liv i leiren. "Eselet" fra palmesøndag fortsatte der han slapp etter dramaet for to uker siden. Eselet heter Dan, er 13 år og en fin assistent å ha, siden han er mer ivrig på brytekamper og rideturer med de minste enn hva jeg er...

Etter lørdagsklubben ryddet Elisabeth i Barbie-dukkene, de voksne drakk kaffe og Benjamin testet ut det flotte dart-stativet som far hadde ordnet i hagen. Dessuten var det tid for litt bråtebrenning, det er jo vår!Foreningen for bevarelse av sterkt utrydningstruede orangutanger, eller orangutang-klubben til hverdags, må ha vært ute på oppdrag, for det var uvanlig stille borte hos dem. Vanligvis er det minst ti mopeder og tre biler parkert utenfor huset deres, og jeg venter bare på at vi skal klare å sparke en fotball gjennom ei av bilrutene en vakker ettermiddag. Men i dag var de var nok i Bukit Lawang og kontroll-telte bestanden av orangutanger.

Berit gjorde lørdags-rent. Da er det jo naturlig å tørke støv av juletreet og lufte eska også, det lakker og lir mot jul før en vet ordet av det. Jeg merker presset ved å bo rett over veien for en slik super-husmor, for selv er jeg ikke fullt så nøye på det. (Ok - de hadde en vannlekkasje i garasjen og måtte tørke opp etter den).

Vi avsluttet ettermiddagen med en svømmetur i bassenget på skolen. Per minnet enda en gang om den store fordelen med å bo i Indonesia: Badesesongen er mye lenger her enn hjemme.

Ingen kommentarer: