søndag 11. mars 2012

Creative LadiesLørdag kveld inviterte Målfrid og Edith til Creative Night i gjestehuset. Det var Norge, Sverige, Amerika og Siri Lanka samlet rundt samme bord, først matbordet og så formingsbordet.

Caroline strikket lue, for hun skal til Sør Korea om få dager. Der er det tretti grader kaldere enn her, og hun ville være sikker på at hun fikk det hett rundt ørene mens hun var på prekentur til sin gamle menighet og nåværende støttepartner.

Anna limte inn babybilder til albumet. Det er lurt å få ferdig det siste baby-albumet før man må til på det neste, og det må hun jo til høsten.

Edith pyntet kokeboka si. Hun vil gjerne få den ferdig til Stian kommer om tre uker, og hun håper at den stilige perleraden i ryggen og illustrasjonene ellers, vil overskygge det faktum at hun ikke har nådd å samle så veldig mange oppskrifter enda. De kommer jo etter hvert.

Målfrid la inn den mest risikofylte aktiviteten, ikke helt uventet. Hun malte glasslykter. Drevent strøk hun penselen over glasset, dyppet den i malingen, renset den i terpentinen, dyppet den aldri i kaffekoppen som sto mellom terpentinglasset og malingen, drakk aldri av terpentinen og holdt hodet imponerende klart i eimen som la seg tungt over rommet etter hvert.

Dilsha og jeg kom uten noen klar plan for kvelden og uten noen store prosjekter som måtte fullføres. Det var jo ikke slik at vi kom bare for maten og det sosiale, bevares, vi er jo kreative vi også, men vi var tilfeldigvis uten påbegynte kunstverk i utvikling akkurat da. Så vi endte med å lage kort. Et pent kort er jo alltid kjekt å ha på lur. Jeg fikk litt hets for den ildrøde solnedgangen min, men lot det ikke affisere meg. Hvor hadde kunsten vært i dag hvis ingen gikk nye veier...?

En stor salutt til damene i 100 som stelte i stand og inviterte. Vi kommer igjen en annen gang. (A).

1 kommentar:

Janniche sa...

for noen nydelige lykter:) Det hørtes ut til å være en koselig og kreativ kveld.