tirsdag 27. september 2011

Tre måneders høstluft kjøpt inn

Den kalde lufta kommer ikke av seg selv her i strøket, det vet de fleste. Nylig var det på tide å ringe Pergas, vår nøkkelmann til kjølig høstluft og bedre trivsel. Pergas tar alltid høflig av seg skoene ute, før han griser til alle gulvene med rengjøringsprosjektet sitt inne. Han er en sann gentleman.

Guttungen blir sendt opp på taket med høytrykks-spyleren for å vaske den delen som er montert der oppe. Unge gutter er nå en gang mer smidige til å klatre over møner og den slags. Ingen arkitekt i dette land har noen gang blitt bedt om å tenke praktisk ved utforming av plantegninger, skjønt vårt hus så absolutt er revolusjonerende praktisk i nabolaget.

Pergas skal ideelt sett komme innom hver tredje måned for å vaske og sjekke aircondition-ene i huset. I realiteten husker vi på ham hver gang det begynner å dryppe, surkle, renne eller skramle fra en av de uunnværlige kjølemaskinene.

25 graders tørr og kjølig høstluft er nå kjøpt inn og burde vare fremover mot jul. Godt med alt som er i hus før vinteren. (A).

Ingen kommentarer: