mandag 12. september 2011

Byen vår!

"The Wild Church" (ikke kirkens eg. navn red anm.).

En amerikansk nabo av oss har ikke utforsket byen så veldig, grunnet mye jobbing. Hva verre er, om tre uker skal han allerede tilbake til Statene for å bli. Vi så dette som en god grunn til å bli turister i egen by i helga. Vi frisket opp et par gamle høydepunkter, samt opplevde noen nye...

Vi stoppet først ved en moské som var nokså enkel og stilren i formen. Deretter økte vi sanseinntrykkene kraftig med "the Wild Church," som vår venn kalte den. En katolsk kirke med sterke innslag av hinduistisk arkitektur og noen muslimske elementer her og der, fører unektelig tankene i retning synkretisme. Som turist-attraksjon er den uansett ypperlig.

Etter religions- innslagene gikk vi til krokodilleparken for å se den lokale zoologien i all sin prakt. Det var foringstid mens vi var der, så dermed ble det litt liv og røre i dammen da kyllingene ble kastet uti.

Til slutt var det sosiologi på programmet, i form av en spasertur gjennom strøket bak boligkomplekset vårt. Der lever folk bokstavelig talt av de rikes smuler, det vil si søppel. Langs hele veien ligger det vaskede plastposer til tørk, poser som er møysommelig sanket i vårt rike boligområde, tømt, vasket og sortert etter farge. Posene selges til resirkulering.

Søndag var det togtur, en tur Per har drømt om i flere år. Vi tok toget fra sentralstasjonen og ut til havnebyen, gikk av og kjøpte returbilletter og tøffet hjem igjen. En studie i samferdsel, folkeliv, byggeskikker og levekår langs ruta. De hvite mannfolkene, altså Per og mr. Greg, viftet med kameraene sine og laget kaos i kupeen da de begynte å vise bildene de hadde tatt. Benjamin stakk hodet ut av vinduet og lot som han ikke var der, han blir litt stresset av store folkemengder hvor han er plassert nederst eller midt inni. En opplevelsesrik helg, takket være vår amerikanske nabo. (A).

Benjamin syntes togtur var storartet. Han utviklet det til en
egen risikosport med hodet stikkende ut av vinduet mens grener og
stolper suste forbi nærmere enn strengt tatt tilrådelig.


Stor oppstandelse i kupeen da mr. Greg begynte
å trikse med kameraet.

Utsikt fra togvinduet: Restaurant Sjøglimt.

Krokodilleparken er en klassiker og innen gå-avstand.

Ingen kommentarer: