mandag 5. september 2011

Jordskjelv

Vi har hatt en dårlig natt. Mer riktig er det å si - vi har heldigvis bare hatt en dårlig natt. Senga begynte å riste godt i ett-tida, men før vi hadde fått vekket og dratt ut barna, sto sengene stille igjen og gatene lå pent på plass. - Dette er som en jordskjelv-øvelse, sa vi rolig til to trøtte unger som helst skal lære respekt for naturkreftene men likevel få oppleve trygghet i hverdagen. De har jordskjelv-øvelser på skolen også hvert år, men alt føles mer dramatisk i nattemørke.

For Benjamins del var det påfølgende strømbruddet som vanlig mer skremmende og vi fant ham sovende på sofaen i stua etter hvert. Soverommet ble varmt, Per sloss med en mygg som hadde lurt seg inn i oppstandelsen og Elisabeth våknet og sto opp lenge før klokka skulle ringe.

Senteret for skjelvet var lenger nord, ute ved kysten slik det nesten alltid er. En del hus har rast sammen og på morgen-nyhetene var én bekreftet omkommet. Med det i mente, er vi utrolig takknemlige for at vi bare har hatt en dårlig natt. (A)

Ingen kommentarer: