tirsdag 1. november 2011

Postkort fra Singapore

Singapore har destillert essensen i
Mammons rike: Opp og frem for en hver pris!
Men hvilket samfunn har ikke drukket
en sup av samme giftige trylledrikk?


Høstferien ble avsluttet med en helg i Singapore. En stor opplevelse for oss som ikke har vært så mye i utlandet. Noen vil si at vi er i utlandet absolutt hele tiden, men for ungene er det nå en gang ikke slik. Nesten ikke for oss voksne heller. Ikke noe eksotisk med Indonesia liksom.

Nå er vi imidlertid proppfulle av nye, spennende opplevelser. Hør bare på høydepunktene: I Singapore har de fortau og lyskryss med grønn og rød mann når vi skal krysse veien! I Singapore har de undergrunnsbane og maskiner hvor man kjøper billett. De har kjøttpålegg og fersk melk i butikken. Og de har grønne parker man kan gå i.

Mor hadde hørt mye om hvor strenge de er i bystaten der over fjorden og hvor rent alt er. Hun var ivrig etter å plukke opp noen tips til bruk på hjemmebane. Hva gjør de for å holde orden på folk der borte?

Det kan se ut til at mor og Singapore allerede har noen felles virkemidler for å holde styr på troppene, men totalt forskjellig verdigrunnlag. Mor vil ha Kongenes Konge og Herrenes Herre til sjef og motivator.

I byen med renslikkede fortau og grønne parker så det ut til å være en allianse mellom mr. Mammon og mr. Akademisk Stolthet som satte dagsorden. De har fått til mye bra. Men når tiden renner ut og jeg skal møte min Skaper, da er ikke beste eksamen, høyeste årslønn og fornemste golfklubb-medlemsskap mye å komme trekkende med.

Enten man kommer fra den shabby siden av Malakka-stredet der vi holder oss, eller den blanke og glitrende siden, så er det bare ett navn som kan ta oss trygt inn i evigheten. Navnet Jesus blekner aldri.(A).

Ingen kommentarer: