tirsdag 7. september 2010

Hvem styrer huset?

Et løft med lift: Huset vårt i Norge måtte males i sommer.

I ettermiddag skal vi i hus-innvielse. Ei vi kjenner har flyttet inn i ny leilighet, og som skikk og bruk er samles venner og bekjente for å innvie huset. Ikke med potteplanter og konfekt i innflyttingsgaver, men med forbønn om at Jesus må bo bo i huset, beskytte de som holder til der, og velsigne alle som går over dørstokken.

Det er en fin skikk. Det er jo lett å skjønne at hus i disse strøk kan trenge litt forbønn. Bygningsmessig er fukt og lekkasjer regelen, termittene kommer før eller siden, jordskjelv kan oppstå når som helst, og jerngitterene foran alle vinduer i hus av brukbar standard, minner om tyvene som kan luske rundt akkurat huset ditt. Den åndelige virkeligheten er også mer konkret og synlig til stede enn hva vestens innbyggere er vant til.

Hvordan er det så i Norge? Presten blir av og til innkalt i Nord-Norge for å rense cafeer og andre lokaler hvor folk opplever uhygge og spøkeri. Det er visst prestemangel i Norge, men heldigvis trenger vi ingen prest for å kunne be til Jesus.

Kanskje den nye studenthybelen i høst kunne ha godt av en forbønns-samling der Jesus blir invitert til å råde over tidsbruk, aktiviteter og samtaler utover høsten? Og i det nye rekkehuset med spisestue i oljet eik, miljøvennlig vannbåren varme og trådløst internett med superspeed: Kanskje familien vil oppleve en egen varme og god kontakt seg i mellom i høst, hvis de bevisst bestemte seg for å invitere Jesus til å være med i hvert rom.

I noen rom skal vi spise mat,- Jesus er den som velsigner alle fellesskap, den som gir helse og den som delte ut brød til de som ikke hadde. I noen rom vil vi slappe av og se film,-Jesus ser samme filmen. I noen rom stresser vi rundt og leter etter nøkler og papirer og luer og filer, -Jesus er der, verdens beste tidsplanlegger. I et rom dusjer vi, og er kanskje ikke fornøyd med det som synes i speilet. - Jesus er der, han som har skapt oss i sitt bilde, og har noe å si om sunnne, sanne selvbilder.

Bibelen har konkrete vers som passer inn i hvert eneste rom i ditt og mitt hus. Jeg har et prosjekt i høst: Jeg vil være på utkikk etter konkrete vers til konkrete rom og situasjoner i mitt eget hus. Er du med? (A)

1 kommentar:

Åpne Dører : Underground - i tjeneste for forfulgte kristne sa...

Takk for kjempegod og tankevekkende artikkel:-) Jeg er med!

Må Herren velsigne dere rikt!

Hilsen Roald Arnesen