lørdag 11. september 2010

Værsågo´spis!

Fastemåneden er slutt. Alle kan spise om dagen som vanlig igjen og sove om natten. På arbeid kan man dessuten...arbeide igjen. Dette gjelder både fattige og rike.

Jeg fikk være med på fest ute i LOS-huset "vårt" ved søppelfyllinga denne uka. Enda var det faste. Det var kjempestemning da vi begynte å spise etter at sola var gått ned. En liten pakke nudler og noen chips, formkaker og gul saft sto på menyen.

Etter et par år med julefest for de kristne barna i prosjektområdene, ville resten av gjengen også ha fest under sin store høytid. Jeg tror alle som satt på golvet i det lille nymalte rommet uten møbler, men med plakater om håndvask og høflig oppførsel på veggen, syns vi hadde det fint. Det var et fint hus, det var fin stemning og god mat.

Glimt fra festen i LOS-huset

I dag var Per og jeg på en annen fest, og ble minnet om kontrastene som fins innad i dette landet, i denne byen hvor vi bor. I dag besøkte vi noen som feirer at fasten er over, og da er det slekt og venner som treffes tre dager til ende. Omtrent som romjula i Norge, - en eneste lang kjede av besøk med høy kalorifaktor og pent antrekk.

Vertskapet i dag hadde stort hus. Stort nok til å traktere rundt 200 gjester før helga er over. Ikke alle på en gang riktig nok, men folksomt var det likevel. Vi trippet forsiktig inn på tykke gulvtepper, satt i pene sofaer, omgitt av svære malerier og lamper på alle kanter. Maten var satt frem på en buffet ute ved svømmebassenget i bakhagen. Det var et fint hus, fin stemning og god mat. En times tid virket det fjernt at noen skritt ut av huset på forsida, gikk tiggerne i lyskrysset.

Det kan se ut som om jeg har vært på to veldig forskjellige sammenkomster denne uka. Jeg opplever det ikke slik. Begge steder jeg var, prøver mennesker å nå frem til Gud på egen hånd. Høytiden vi er i ferd med å legge bak oss, er en del av dette forsøket. Vi er priviligerte som kan be for mennesker vi ser og kjenner, de er ikke bare skjebner fra en artikkel eller en film. For oss er de virkelige, - for Gud er de virkelige. (Anethe)

Ingen kommentarer: