onsdag 15. september 2010

Hjelp til skolegang

I helgen var det innvielse av et bibliotek/lesesal/klasserom i en fattig landsby en drøy times kjøring fra Medan. Dette prosjektet er en ”avlegger” av arbeidet ved søppelplassen. Mange av barna i området har frem til nå vært forhindret fra å gå på skolen pga dårlig økonomi, men vi håper naturligvis at det på sikt vil bli en løsning på dette. Et første lite skritt på veien er etableringen av et lite ”opplæringssenter”.

Dette er det nye opplæringssenteret i landsbyen.

Det bor 200 familier i landsbyen, til sammen omlag 800 mennesker, og det kunne ikke mangle mye på at alle familiene var representert da landsbysjefen åpnet seremonien. Det ble holdt flere fine taler, og våre nasjonale medarbeidere i Lentera Kasih var på plass med en dukketeater-forestilling.

Dukketeater-forestillingen vakte stor begeistring.


Midtveis i seremonien dro en liten delegasjon bort til den nye skolestua. Jeg ble bedt om å klippe snoren og foreta den formelle åpningen. De norske utsendingene ble siden hedret med en ”ulos”, et tøystykke som blir lagt over skuldrene og som er en æresbevisning i denne kulturen. I tillegg fikk de norske familiene overrakt hver sin klase med bananer. (Per)

Ingen kommentarer: