onsdag 18. april 2012

PakkesjauPå hjemmebane begynner det å bli noen kartonger stablet opp, etter hvert som flytting til Norge nærmer seg. Katten synes den nye innrednings-stilen er storveis, han klatrer fra kartong til kartong og har sitt eget trygge, kongelige rede nest øverst, med god utsikt over hva som skjer i stua.

På kontoret er de også i pakkemodus. Både administrasjon, diakonal avdeling og forlagshus skal flytte til nye lokaler, for fremover skal de jobbe skulder ved skulder med samarbeidspartneren Food for the Hungry. Flytting og nye kollektiv er alltid spennende. Et gjennomgående svakt punkt i de fleste kollektiv jeg selv bodde i eller kjente til gjennom studietida, var oppvasken. Oppvask som ikke ble tatt, eller tatt på feil tidspunkt, feil måte eller av feil person, var ofte grobunn og startpunkt for såre konflikter og følelser.

Hvis du er blant de som ber for Indonesia og oss norske her, må du gjerne be om at det nye kollektivet ikke må få alvorlige problemer med oppvasken.

På kontoret har de ellers i tillegg den hverdagslige pakkesjauen, den som hører med for et lite forlag som skal selge bøker. I dag pakket og teipet damene kartonger som skulle til Jakarta, Bandung og Yogjakarta. Å, hvor lyden av pakketeip som hvisler av rullen er en liflig lyd! (A).

Ingen kommentarer: