torsdag 25. august 2011

Tiger Air

-Bagasjen plasseres under stolryggen foran Dem...

Som noen har fått med seg, var mor og barn i Norge på ferie i år også. Vi hadde en herlig sommer med variert program og variert vær. Flyturer og flyplasser hører imidlertid også med til begrepet ferie.

Tolv-tretten timer på flyplassen i Kuala Lumpur var nok tid til å bli godt kjent der. I tillegg føler vi oss alle hjemme på Schiphol i Amsterdam og selv Gardermoen begynner å få noe hjemlig over seg. For ikke å snakke om Kjevig i Kristiansand, en veldig oversiktlig og grei flyplass med ett bagasjebånd.

Vel tilbake her på Sumatra var ingenting mer naturlig enn å leke fly. Vi fikk Amy over, som hadde flydd både til Tsjekkia og Paris i sommer, og ekspertisen var tydelig. Det var grundig bagasjekontroll og røntgen før noen slapp ombord. Boardingpass og høytaler-beskjeder fløy rundt i stua og Mr. Birkeli måtte sågar ta av seg skoene, da de pep i det han gikk gjennom sikkerhetskontrollen.

Den samme Mr. Birkeli fikk en Tiger ved siden av seg i setet, noe som skilte seg litt ut fra andre flyturer de siste årene. Det så ut til å være en Sumatra-Tiger og de er både utrydningstruet og vernet. Det antas at vi bare har rundt 400 ville tigre igjen i regnskogen på Sumatra.

På spørsmål om denne stripete herren bare skulle på ferie til Kristiansand Dyrepark eller også delta på tiger-konferansen sammen med de sibirske tigrene i nevnte park, fikk vi bare dyp taushet til svar. Det spekuleres i om han faktisk kan være på rømmen fra krypskyttere, som det finnes adskillige av i de dype regnskoger.

Da flyvertinnen delte ut matboksene med hjemmelagede vafler, sto hr.Tiger over, mens Mr. Birkeli spiste med god appetitt. Han uttalte senere at både KLM og SAS har noe å lære når det gjelder matpakker. Ingenting slår Tiger Air.

Ingen kommentarer: