torsdag 19. mars 2009

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Det er stor avstand mellom fattig og rik i Indonesia - svært stor avstand. For noen uker siden var vi innom et femstjerners hotell som nylig har åpnet i sentrum av byen (se bildet ovenfor). Det er et prangende bygg på 27 etasjer - med butikker og restauranter for byens overklasse eller velstående turister. Hotellet ligger like ved en av elvene som renner gjennom byen. Jeg har ved flere anledninger stått på den ene broa over elva og sett på den enorme kontrasten det er mellom hotellet og de svært enkle husene som ligger like ved siden av praktbygget. Først denne uka fikk jeg vite at det faktisk er noen som er enda vanskeligere stilt enn de som bor i disse husene. Til min store overraskelse viser det seg at det bor mennesker under broene. En venn tok meg med ned under to av broene, og her får du se hvordan menneskene der bor. Menneskene som bor der nede livnærer seg hovedsakelig av å plukke søppel opp fra vannet eller langs gatene i byen, og siden selge resirkulerbart papir og metall. Ikke en næring å bli veldig rik av! Det du ser på de neste to bildene er eneste adkomst ned under den første broa vi besøkte. Dårlig tilrettelagt for rullestolbrukere.

Takhøyden er ikke stor i denne "boligen".Man kan knapt nok sitte på huk uten å dunke hodet i betongen overfor. Kan vi se på denne nøden uten å gjøre noe? Svaret er vel ganske selvsagt. Vi må forsøke å finne løsninger for å hjelpe disse menneskene ut av elendigheten. Og vi vil forsøke! (Per)

1 kommentar:

JH sa...

Fantastisk spennende !! Jeg skulle ønsket å vaere med dere å starte arbeid der..har savnet livet i indo i det siste. Litt for travelt liv her i Norge!! Klem berit