torsdag 19. januar 2012

For sikkerhets skyld

Ingenting slipper inn her...

...og ingenting skal ut her.

Kanskje har det noe å gjøre med befolkningstettheten i Asia at munnbind har slått igjennom som et universalmiddel for god folkehelse og som personlig livsforsikring. På kjøpesentre kan du rett som det er se nette barnepiker i uniform og med munnbind løpe etter sine små. I perioder med fugleinfluensa, eller rykter om fugleinfluensa, er flykabinene fulle av munnbind-maskerte reisende.

Da jeg kom inn på kontoret forleden, var det åpenbart at damene var i full beredskap på helsefronten. Jeg var først sikker på at det var noe galopperende smittsomt og farlig på gang, men fikk etter hvert rede på at de hadde helt forskjellige plager og nærmest beskyttet seg mot hverandre.

Lyna hadde en god gammeldags forkjølelse, med blanke øyne og tette kanaler. Hun skulle altså ikke spre sin dråpesmitte utover kontorlandskapet. Fina på sin side, hadde nettopp trukket en visdomstann og fått streng beskjed fra tannlegen om at krateret måtte holdes gullende rent for å unngå infeksjon.

Jeg fikk aller nådigst lov til å fotografere de reduserte pasientene, mot løfte om at de ikke skulle ut på noen offisiell nettside for organisasjoner, kun min private blogg. (A)

Ingen kommentarer: