onsdag 25. januar 2012

Brillefin idè

July med kjørebriller, -må ikke forveksles med kirkelige lesebriller.

Sjåføren vår, pak July, er en ung og sprek mann i sin beste alder, altså like gammel som meg. Han er en fin troende og hjelpsom av natur. Nå har han også blitt eldstebror i menigheten sin, og er stadig opptatt med husbesøk og møtevirksomhet på fritida.

Som leder fortjener man jo en og annen påskjønnelse, også innen menighetsarbeid. I ettermiddag kunne July fortelle at nå hadde han fått briller. Jeg lurte på hva slags briller han snakket om, og det var altså lesebriller. Jeg nevnte at jeg ikke visste han trengte slike, noe han kunne bekrefte med en gang. Han hadde nemlig prøvd brillene på, og alt svingte og bølget for ham, så briller trengte han absolutt ikke. Men det var en komitè i menigheten som hadde bestemt at alle lederne, enten det var for ungdomsgruppa, kvinnegruppa eller i eldsterådet, skulle få lesebriller i gave.

July mente at dette brille-programmet kanskje passet bra for litt eldre mennesker, men at det ikke var like nyttig for alle. Han lurer nå på om han skal ta brillene sine med til Nias i neste måned, for der kjenner han mange gamle folk som sikkert kan bli glade for et nytt syn på verden.

Her er det bare å slå fast at det er saligere å gi enn å få. (A)

2 kommentarer:

Liv Jorunn sa...

Pak July er seg selv lik! Hils gjerne masse til han fra meg...eller kirim salam :)

Igjen: så kjekt å følge bloggen deres selv om jeg ikke kjenner dere...men på en eller annen måte så føler jeg at jeg kjenner dere LITT :)

Hilsen Liv Jorunn (en del av Indo-gjengen for noen år siden)

Like til jordens ender sa...

Takk for at du følger med på det vi skriver. Vi skal hilse July fra deg. Han er virkelig en flott kar - både med og uten briller