torsdag 16. desember 2010

Barnlig fryd


O jul med din glede, og barnlige fryd, skal vi synge i ettermiddag. NLMs julefest går av stabelen, og denne klassikeren hører med når vi går rundt plast-treet og svetter.

Vi merker at julestemningen stiger fra dag til dag, både på hjemmebane og ute der vi ferdes. Sjåføren vår har lenge sukket og bedt om godt og tjenlig vær i desember. Han tenker på alle de oppstasa damene (hans kone inkludert) som skal kjøre til utallige julearrangementer med penklær og stivt oppsatt hår. En kraftig regnskur kan ødelegge en god julefest. Hvis oppsatsen av løshår glir ned og kjolen blir sjuskete, da er det ikke kjekt, det skjønner også mannfolk. Mopeden som transportmiddel har sine ulemper i regntida.

Per knipset barna på bildet i går, da han var på hjemflyttings-fest for mamma Grace ute ved søppelfyllinga. Mamma Grace ble stygt brannskadd da hun tente på seg selv tidligere i høst, men er utrolig nok friskmeldt og hjemme igjen etter sykehusopphold og mye forbønn.

Barna på bildet får garantert ikke Lego til oppunder tusenlappen i julegave. Ikke får de sykkel eller dataspill heller. Men hvis de hører til i en kristen familie, får de ganske sikkert et nytt sett klær og masse søtsaker. Og barnlig fryd har de allerede.

Ingen kommentarer: