tirsdag 28. juli 2009

Trygg skolevei

Vi har tidligere fortalt om Påleøya på bloggen vår. Veinettet på den eksotiske øya består for det meste av plankegater. Årsaken til dette er at det meste av øya står under vann hver gang det er høyvann, mens øya ved lavvann er dekket at dyp søyle/gjørme. Etter en tid råtner plankene som plankegatene er bygget av, og det må legges nytt "veidekke". Myndighetene bevilger penger til å utbedre deler av veinettet, men på langt nær alt. Befolkningen på øya må selv sørge for å utbedre resten. Men det er de færreste innbyggerne som har råd til å bidra med penger til å utbedre veiene, og enden på visa blir at både unge og voksne tvinges til å balansere på hullete plankegater - med "liv og helse" på spill.

Det vil si dette var inntil nylig siste vers på visa. Men nå er det, takket være en generøs støttespiller i Norge, skrevet et nytt vers på sangen. Gaver fra Norge har gjort det mulig å skaffe til veie nye materialer, og innbyggerne på øya har selv gjort jobben med å bygge opp igjen deler av det ødelagte veinettet. Det er fortsatt mye som gjenstår, men nå er den viktigste traseen i orden igjen. Dette veistykket brukes både av barn som skal på skolen og av kvinner som frakter fisk fra havna.

2 kommentarer:

Silje og Kjell Audun sa...

Så herligt å se.Godt å tenke på at den veien blir bedre, for der lever de farlig!! Hils folket der ute, savner de stort !!
Silje

JH sa...

Så kjempekjekt å lese fra Påleøya. Er så glad for at dere holder kontakten med de. Hils mye til folket der ute ! Klem Berit