tirsdag 19. juli 2011

Sorgen er vendt til glede

Vi ble kjent med Murni kort tid etter at vi kom til Indonesia i januar 2008. Livet hennes var da svært vanskelig. Hun bodde hjemme hos sine gamle foreldre og en bror som er psykisk utviklingshemmet. Samtidig som hun stelte sine tilårskomne foreldre, og laget mat til seg selv og familien, jobbet hun som hushjelp hos en norsk familie for å kunne forsørge seg selv og sine nærmeste.
Murni foran huset til foreldrene

Livet så en stund håpløst ut for den unge jenta. Men så tok livet hennes med ett en ny vending. Norske utsendinger tok initiativ til å hjelpe Murni, og tilbød å dekke utgiftene til skolegang for henne. Hun fikk nå mulighet til å realisere sin drøm om å bli jordmor.

Murni er nylig ferdig med utdannelsen, og i går var det eksamensfest i gjestehuset til NLM. Murni gråt mange gledestårer, og hun takket alle som har bidratt til å gjøre det mulig for henne å få seg en god utdannelse.

Den nyutdannede jordmoren er ei svært spesiell jente. Hun har ikke bare en sterk karakter, men også en klippefast tro på Jesus. Nå som hun selv er blitt så rikt velsignet, ønsker hun å bruke livet sitt i tjeneste for andre mennesker - slik at mange flere må få del i velsignelsen.

2 kommentarer:

Liv Jorunn sa...

Så kjekt å få se bilder av Murni! Ho er et fantastisk menneske som jeg virkelig savner etter året mitt i Indonesia.
Og igjen vil jeg bare si at det er artig å lese bloggen deres og kjente ting. Hvem vet, kanskje vi treffes en gang og kan snakke om felles kjente og felles opplevelser fra Indonesia :)

Like til jordens ender sa...

Takk for trivelig tilbakemelding. Hyggelig at du følger med på bloggen vår. Jeg håper også at vi kan treffes en gang. Fortsatt god sommer! Vennlig hilsen Per