onsdag 22. juni 2011

Juni

Ei av jentene fra prosjekt-området ved søppelfyllinga prøver
"Flying Fox" for første gang.
Selv tre-åringene satte utfor!

Fange fisk var en del av programmet i opplevelses-parken.
Godt å kjøle seg ned, om ikke fangsten ble så stor...

Over berget, ned i dalen...


Familien er i juni-stemning. Skoleferien nærmer seg. Juni begynner å få et fast mønster, - noe gjentar seg hvert år til samme tid og dette er vår fjerde juni måned i Indonesia.

- Venner flytter.
Et konkret bevis er ting og tang de legger igjen eller selger til oss, ting som ikke er funnet verdige en plass på flyttelasset. De siste dagene har Per og ungene jobbet iherdig med å bygge berg-og-dal-bane, et byggesett som ikke skal være med til Sulawesi.

Elisabeth har fått et lite engelsk bibliotek på rommet, bøker som er lest av våre venner, men som ikke skal være med videre. Vi har også gjenoppdaget monopol, et fantastisk spill for barn som skal lære matte, men noe tregere for voksne som ikke er business-orienterte i tankelivet.

- Skolen preges av oppbrudd og ferie-forventning. Forleden dag var det ekskursjon til en opplevelses-park. Barna var ute hele formiddagen og fikk prøve seg på fysiske utfordringer. Samme dag var faktisk barna fra søppelplassen også på ekskursjon til samme sted, dermed var noen av de rikeste og noen av de fattigste barna i denne byen samlet i samme park og opplevde akkurat de samme tingene, det skjer ikke så ofte.

I går var det utklednings-dag, med leker og kronerulling til elevrådets hytteprosjekt i skolegården, samt støtte til den blinde orangutangen(!) som er adoptert av skolen. I kveld er det graduation-night, med middag, taler og utdeling av papirer til de som går ut av tiende klasse og de som skal opp i ungdomsskolen.

- Lørdagsskolen tar ferie.
Plutselig kjennes helga lenger ut, på godt og vondt.

- Tid for makke-kur.
Alle små innvollsormer som måtte ha lurt seg inn i systemet siden jul, skal nå ut før sommerferien. Pillene ligger klare, det er bare å svelge unna. Ingen ferie uten en bitter pille først! (A)

Ingen kommentarer: