tirsdag 1. mars 2011

Pass opp, hvit dame i åkeren!

Superblink-redaksjonen, altså NLM´s medieklubb for barn, har vært på reportasjetur til Indonesia. De gikk for super-oppsøkende journalistikk, med egen kameramann innleid fra Indremisjonsforbundet for anledningen. Kjetil Fyllingen fra Stord var hundre prosent fokusert i ti dager og indonesere flest tror nok at denne mannen har et filmkamera skrudd fast i neven, nærmest som en high-tech protese.

Per fikk endelig en sjelefrende med på biltur, en som sa for hver halve kilometer -tror du vi kunne stoppe bittelitt her og filme...?

Den ene dagen prøvde de en smal vei som bare står på de gode, gamle kartene fra kolonitida, men ikke er med på nyere kart. Det er nok derfor naturlig at folk langs den veien ikke hadde sett Europere på en stund (Indonesia har vært selvstendig siden 1945).

Ungene ble redde da Britt-Kari Urdal steg ut av bilen for å møte lokalbefolkningen ansikt til ansikt. De løp av gårde for å gjemme seg, men hva hjelper det når en ivrig barnearbeider og journalist fra Supeblink er i hælene på dem? Som bildet viser, steget hun målbevisst etter dem ut i rismarkene, og kontakt fikk hun til slutt.

Til høsten kan norske barn helt sikkert lese i Superblink-bladet om hvordan det egentlig er å løpe stafett ute i en risåker i tropisk formiddags-sol. Pluss mye mer. De norske gjestene hadde et tett program og mange sterke møter med mennesker. (A).

2 kommentarer:

Hanna sa...

For ikke å snakke om da den hvite damen blåste opp en ballong like foran ansiktet på barna - det ble vel ikke akkurat gledeshyl... Utrolig gøy å lese både blogg og nyhetsmail. Dere skriver så fantastisk bra!
Er glad for å ha blitt kjent med dere og ønsker dere alt godt fremover. Torunn

Like til jordens ender sa...

Tusen takk for oppmuntringen. Og nok en gang takk for et svært trivelig besøk. Vi ser tilbake på dagene sammen med Superblink med mange gode minner!