mandag 30. november 2009

Jul i vente



Så er det blitt 1. desember. Vi har kjøpt flere nye plater med julemusikk, en ukjent venn i Norge har sikret pinnekjøtt til feltet, og DVD-en med Skomakergata ligger klar til avspilling om få timer.

Ungene har mast seg til å sette opp plastjuletreet, noe som ble innvilget siden vi for tiden er så internasjonale. Her ute i den store verden setter de opp treet tidlig. Dessuten reiser vi ut av byen 2. juledag, og det er jo artig å se litt på treet før det skal pakkes ned igjen...

Akkurat som hjemme i gamlelandet, er ventetiden frem til jul full av stemmer og inntrykk som vil ha oppmerksomheten. Nissen og Jesus kjemper om plassen like mye her i tropevarmen, som i sludd og vind hjemme. Bildene viser en kirke Per var innom i fjor. Også tøffe gutter gleder seg til jul...
(A.)

onsdag 25. november 2009

Sauer over alt!


Langs traffikerte gater, i støv og søppel, i sol og dirrende asfaltvarme, går sauene og geitene og venter på sin skjebne. Plutselig er det ull og horn hvor du enn ser. Kjøtt må kjøpes levende her i strøket, det sier seg selv når gradestokk og infrastruktur skal med i beregningen. Men aldri er det så mye kjøtt ute og går som i dag, dagen før den store offerdagen.

Kalenderen viser offentlig høytidsdag i morgen. Mange fattige kan se frem til en av årets få, eller kanskje eneste, kjøttmiddag i tillegg.

Gode m-folk vil gå sammen med en annen familie og kjøpe en sau, for å gi til de fattige. Rike familier vil kanskje gå sammen med tre-fire andre, og kjøpe en hel ku. Kjøttet kan distribueres via moskeen, eller direkte. De minnes Abraham som var villig til å ofre Isak, i lydighet mot Gud.

For oss blir det en ekstra fridag, ungene skal ha overnattingsbesøk og det er stas.

Vi kan dessuten glede oss over det store offeret Gud gav en gang for alle, og som Isak var et forbilde på. Et offer som gjelder hver dag, og som vi ønsker å leve livet vårt i takknemlighet for.
(A.)

lørdag 21. november 2009

Endelig fredag


Det er en del ting som ikke alltid er lett for en nordlending i tropene å like, men prisnivået på Pizza Hut og levering på døra, DET er lett å like. Her er fredagens mopedbud, med to porsjoner lasagne i veska. Mmm...

torsdag 5. november 2009

Hei sveis


Det er utrolig hva en ny frisyre kan gjøre! Ny sveis kan piffe opp dagen, øke selvbildet og muntre opp dine nærmeste. Dette vet Benjamin.

Løsning i sikte for Juanda

Vi har grublet oss "grønne" på hvordan vi kunne hjelpe Juanda, og bedt mye om at Herren måtte hjelpe oss til å finne en løsning. I går fikk vi bønnesvar. Via en bekjent har jeg kommet i kontakt med en professor i medisin som arbeider i Jakarta, og som er villig til å sørge for at Juanda får den hjelpen han trenger. Leger som har undersøkt Juanda for en tid siden har konkludert med at det ikke er mer som kan gjøres i Indonesia på grunn av at nye operasjoner rett og slett blir altfor kompliserte. Dersom det nok en gang viser seg at dette blir konklusjonen, så har en annen organisasjon sagt seg villig til å ta ansvaret for at Juanda får den nødvendige behandling i utlandet. Hjertelig takk til alle som har stått sammen med oss i denne saken gjennom forbønn og omtanke. (Per)